Over mij

Hoi, ik ben Lisa Spikkert en ik ben goudsmid. Als klein meisje wist ik al dat ik later een beroep wilde waarin ik mijn creativiteit kwijt kon én waarbij ik zelf dingen kon maken. Dat creatieve en perfectionistische zit mij in het bloed. Met mijn opa kon ik vroeger altijd uren tekenen en schilderen. 

Opleiding

Om goudsmid te worden heb ik de opleiding ‘Goudsmid Ondernemer’ gevolgd aan de Vakschool in Schoonhoven. Voor mij als nuchtere Tukkerse een heel eind van huis. Gelukkig kon ik stage lopen in Almelo, waar ik van mijn begeleiders de fijne kneepjes van het vak mocht leren. 
Nadat ik een aantal jaren ervaring had opgedaan bij een juwelier, voelde ik dat het tijd was om mijn eigen weg te gaan.

Passie voor creëren

Het creëren van bijzondere sieraden met een gevoel, emotie of bijzonder verhaal is echt mijn passie. 
Iets dat nog weinig tastbare vorm heeft, zoals oud goud vol herinneringen, of vloeibare moedermelk, laten veranderen in een sieraad waarin alles samenkomt. 
Een klein kunstwerkje dat helemaal gepolijst en glimmend het juiste gevoel uitdraagt én ook nog eens prachtig is om naar te kijken. Een fascinerend proces en ik vind het een eer om daar deel van uit te maken.

En als het dan eenmaal klaar is en de klant is ontzettend blij en dankbaar, dan is dat echt een kroon op mijn werk. Daar doe ik het voor!

Mijn atelier

Een hele fijne rustige plek in het buitengebied

Ik werk gewoon vanuit huis in Borne, en daar heb ik ook mijn atelier (of ‘werkplaats’ zoals ik het zelf eigenlijk noem).

Een hele fijne rustige plek in het buitengebied, waar ik volledig vrij ben om mijn creativiteit te laten stromen.
Ook ontvang ik graag mijn klanten hier. Je bent dus van harte welkom, om lekker met een kop koffie of thee aan de keukentafel te praten over het sieraad dat je wilt laten maken.

Creativiteit en perfectionisme

Het is echt mijn passie om voor jou bijzondere sieraden te creëren die prachtig zijn om naar te kijken en het juiste gevoel uitdragen.

Wil jij ook een persoonlijk sieraad laten maken?

Neem contact met mij op en ik geef je graag – geheel vrijblijvend – advies.

Kom in contact

Met liefde handgemaakt

Echte edelstenen

Uitzonderlijke kwaliteit